Pokazy interaktywne z fizyki i chemii

Nasza specjalność

Pokazy interaktywne są świetną zabawą, innowacyjną metodą nauki, oraz niesamowitą przygodą, której nie da porównać się z niczym innym. Mocną stroną tego rozwiązania jest położenie nacisku na uczestniczenie każdej osoby w zajęciach. Większość modeli, które pokazujemy i omawiamy, wędruje pomiędzy uczestnikami, aby mogli samodzielnie wykonać jakieś „doświadczenie”.

W przypadku pokazów interaktywnych nasza wizyta wygląda w następujący sposób:

• przyjeżdżamy do szkoły i opanowujemy jakieś pomieszczenie
  • do sali po kolei przychodzą klasy na 1 godzinę lekcyjną
  • my pokazujemy i omawiamy szereg doświadczeń, wyjaśniając ich rezultaty w sposób prosty, rzeczowy i przystępny

Młodzież w trakcie tych zajęć będzie mogła większość prezentowanych modeli dostać do ręki i samodzielnie je obsługiwać. Aby wykonać jak największą ilość eksperymentów z fizyki czy z chemii oraz dać szansę wszystkim na aktywne uczestnictwo, należy zorganizować niewielkie grupy. W innym przypadku pokaz interaktywny traci swój sens i główne założenia.

W tym wariancie istnieje możliwość doboru tematyki prowadzonych przez nas zajęć przez nauczyciela. Dzięki temu można dopasować rodzaj doświadczeń do aktualnie omawianych zagadnień i uzupełnić tradycyjne zajęcia teoretyczne o niezwykle fascynującą praktykę.

Pokazy zjawisk fizycznych można wzbogacić o warsztaty przyrodnicze i pokazy chemiczne. Istnieje także możliwość zorganizowania zajęć na miarę, wedle Waszych osobistych potrzeb – w tym celu prosimy o wcześniejszy kontakt.

Zobacz jak to wygląda naprawdę!