Sceniczne pokazy zjawisk fizycznych

Oferta dla większych grup

Sceniczne pokazy zjawisk fizycznych są niewątpliwie najlepszym rozwiązaniem dla dużej ilości osób. Prezentowane przez nas rzeczy są przedstawiane w skali makro, by każdy uczestnik wiedział o czym mowa, nawet z drugiego końca sali. Wcześniej ustalany jest czas trwania pokazu oraz jego tematyka, która jest uzależniona od ram czasowych.

Przeprowadzamy skomplikowane eksperymenty fizyczne i chemiczne oraz te dużo łatwiejsze. Zarówno pierwsza, jak i druga opcja jest bardzo interesująca – przy bardziej złożonych pokazach zachwyca fakt, że można zobaczyć z bliska coś, co wydawałoby się bardzo trudne, natomiast prostsze eksperymenty pobudzają fascynację otaczającymi nas z pozoru zwykłymi zjawiskami i rozbudzają wyobraźnię.

W naszym programie znajdują się między innymi pokazy z ciekłym azotem i suchym lodem oraz pokazy chemiczne. Nasza kadra posiada odpowiedni sprzęt i niezbędną wiedzę oraz uprawienia do tego, by wykonywać wszystkie pokazy. Gwarantujemy bezpieczeństwo i dobrą zabawę.

Zawsze staramy się, by podczas pokazów fizycznych jak największa ilość osób mogła przeżyć go bardzo indywidualnie. To znaczy, że stwarzamy okazję do aktywnego brania udziału w doświadczeniach, umożliwiamy zobaczenia niektórych rzeczy i zjawisk z bardzo bliska, dajemy poszczególne modele i narzędzia do dotknięcia i zbadania. Niestety w przypadku scenicznych pokazów i licznej grupy, ta możliwość jest mocno ograniczona i trzeba wpisać w ryzyko fakt, że nie wszyscy będą mogli skorzystać z naszych lekcji w sposób bardzo indywidualny.

Zachęcamy również do zapoznania się z prowadzonymi przez nas warsztatami przyrodniczymi!