warsztaty napis

Warsztaty przyrodnicze i warsztaty z fizyki

Oferta Fundacji Einsteina

Rzeczywistość szkolnych zajęć jest często brutalna, a nieatrakcyjność przedmiotów przyrodniczych bardzo często wynika z braku zaplecza w szkole i czasu na lekcji, bo nauczyciele muszą zrealizować materiał ściśle określony w podstawie programowej. Aby pomóc zmienić ten stan rzeczy, Fundacja Einsteina prowadzi szereg warsztatów przyrodniczych i fizycznych, podczas których uczestnicy własnoręcznie wykonują modele, które wykorzystują prawa fizyki.

Zarówno młodsze, jak i starsze dzieci uczą się przez zabawę i dlatego przyswajana wiedza pozostaje z nimi na długi czas. Samo omawianie danych tematów na lekcji sprawia, że uczniowie zniechęcają się do przedmiotów ścisłych, z góry zakładając, że są nudne i trudne. Doświadczenie fizyki w sposób praktyczny pozwala na próbę samodzielnego zrozumienia poszczególnych zagadnień, co daje dużą satysfakcję i zachęca do dalszej nauki z dużo większym zapałem i lepszym podejściem.

Żeby zmienić oblicze fizyki i sposoby nauczania przyrody w szkołach zachęcamy wszystkich nauczycieli do korzystania z naszych autorskich filmów Einstein TV jako pomoc dydaktyczna. Wystarczy, że znajdziecie pasujące zagadnienie do przeprowadzanej lekcji i zaprezentujecie film swojej klasie. To pozwoli podtrzymać zainteresowanie wszystkich uczniów.

Zapewnienie ciekawych warsztatów fizycznych i przyrodniczych jest specjalnością Fundacji Einsteina. Widząc zaciekawione twarze uczestników mamy pewność, że spełniliśmy swoją misję.

Brzmi ciekawie? Skontaktujcie się z nami i zorganizujcie niesamowitą lekcję pełną fizycznych eksperymentów i doświadczeń w Waszej szkole! Zapoznajcie się też z historią powstania fundacji, aby zgłębić tajniki naszych sposób na naukę fizyki przez zabawę.